bouwen en vertrouwen

op je lichaam

Het is mijn missie dat iedereen met een chronische ziekte, lichamelijke beperking of aandoening weer leert houden van zijn lichaam. Gaaf hè?!

en dit is mijn visie

EVERY BODY IS A PERFECT BODY

In de maatschappij waarin we opgroeien leren we (onbewust) dat er iets mis is met ons lijf. Ik ben het hier niet mee eens. Mijn uitgangspunt is dat je lijf op bepaalde punten misschien niet volledig ontwikkeld of beschadigd is, maar in de basis goed is zoals het is. Jij en jouw lijf worden in deze maatschappij uitgedaagd, omdat je lijf gewoon net een beetje anders is. Misschien ziet het er ook wel anders uit dan je wenst. Maar dat doet niets af aan de pracht, (veer)kracht en schoonheid van jouw lichaam. Het heeft je gevormd, en is onderdeel van het prachtige mens dat je bent. Het maakt jou lekker uniek!

IEDER LICHAAM KAN EEN BRON ZIJN VAN ONTSPANNING, GENOT & PLEZIER

Door alle uitdagingen en ongemakken die een chronische ziekte, lichamelijke beperking of aandoening met zich meebrengt, zien we ons lijf nogal eens als een last. Zonde, want je lichaam kan ook een enorme bron zijn van ontspanning, genot en plezier! En dan bedoel ik niet door het doen van een leuke activiteit. Nee, echt genieten met en van jouw eigen lijf. Als coach leer ik je graag een paar handige trucjes, die je overal en helemaal zelf kunt toepassen. Zo zit ook jij snel weer lekkerder in je vel!

VOELEN GEEFT HET LEVEN KLEUR

Iedereen wil het liefst lekker in z’n vel zitten. Logisch, maar helaas is dat niet altijd realistisch. Het leven bestaat uit emotionele pieken en dalen. En ook je fysieke gezondheid is niet zo maakbaar als we soms zouden willen. Dat weet jij, met jouw chronische ziekte, als geen ander. Soms voelen we even liever niet en leiden we onszelf af. Dat is prima, maar emoties en fysieke sensaties horen ook bij het leven. Hoe oncomfortabel en spannend het soms ook is, als jij alles durft te voelen, krijgt je leven kleur!

IN JE KWETSBAARHEID LIGT JE KRACHT

Het uiten en toelaten van emoties vinden we vaak lastig. Vooral in aanwezigheid van anderen. We tonen ons liever ‘sterk’, positief en optimistisch. Maar, als je je emoties vaak inslikt kan dat uiteindelijk tot allerlei fysieke klachten en ongemakken leiden. Door je emoties te uiten, voorkom je dat ze opgeslagen worden en vast komen te zitten in je lijf. Een positieve mindset en altijd maar doorgaan is enorm waardevol, maar kan ook je valkuil zijn. Het leven is namelijk niet altijd een feestje. Daar mag je best eerlijk over zijn. Het vergt moed om te erkennen dat je er doorheen zit en je emoties toe te laten. Juist in die kwetsbaarheid ligt je kracht!

MAGIC HAPPENS AAN DE RAND VAN JE COMFORT ZONE

Ik beschouw het leven als een prachtig avontuur, een ontdekkingsreis. Voor iedereen ziet die reis er anders uit. Er is van alles te ontdekken, ervaren en beleven. Hierdoor krijg je als persoon de kans om te leren, groeien en ontwikkelen. Als je samen met mij op avontuur gaat, neem ik je graag mee naar de rand van je comfortzone. Er zal een wereld voor je open gaan, waarin je zult ontdekken hoe ook jij de relatie met je lijf een heel nieuw leven in kunt blazen en je lichaam kunt omarmen!

mijn werkstijl

Waarschijnlijk heb je al genoeg ervaring met diagnoses, labels en ‘professionele afstand’. Ik houd daar niet zo van. Mijn werkwijze is daarom anders. Ik gebruik een persoonlijke aanpak waarbij jouw verhaal en wensen écht centraal staan. Zonder hokje, en zonder protocol. 

Je krijgt mijn warmhartigheid, fijngevoeligheid en oordeelloosheid. Alles mag er zijn en is welkom, en tegelijkertijd verwacht ik niks van je. Hiermee probeer ik een zo veilig mogelijke bedding te creëren. Dit vanuit de ervaring dat zich dan de mooiste dingen kunnen ontvouwen.  

Mijn opleidingen

Behaalde diploma’s

  • Basispsycholoog, afgestudeerd binnen de medische psychologie – Universiteit van Tilburg – diploma behaald in 2014
  • Acceptance & Commitment Therapy – ACT Guide – diploma behaald in 2021

Daanaast maak ik gebruik van de volgende technieken

  • Diverse lichaamsgerichte technieken voor traumaverwerking, emotieregulatie & regulatie van het zenuwstelsel
  • Werken met delen (afkomstig uit ‘Internal Family Systems’)
  • Mindfulness Based Cognitive Therapy
  • Meditatie
  • Bodyscan
  • Journalling
  • Inquiry
Ik heb ook expertise in het geven van een body love ritual (zelf ontwikkeld).